21622456 m

 

 

Is meezingen met je lievelingsmuziek echt jouw passie, vind je het heerlijk om te zingen in een koor of samen met een muziekinstrument (bijvoorbeeld piano of gitaar), ben je vaak aan het zingen in de badkamer of op je fiets, dan is zangles lichte muziek misschien iets voor jou.

Lesinhoud
Lichte muziek is zo’n beetje alles wat niet klassiek genoemd wordt. Dan kun je denken aan musical, popliedjes, bluesmuziek, hip hop, soul, funk of jazz maar ook smartlappen en folk. Tijdens de les gaan we werken aan verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld zangtechniek en interpretatie. Zangtechniek heeft betrekking op zo goed mogelijk zingen met zo weinig mogelijk moeite en zo weinig mogelijk belasting van je stem. Aan bod komen het gebruik van je adem, je articulatie, je houding en je intonatie. Het gebruik van je stem in lichte muziek is wezenlijk anders dan bij bijvoorbeeld klassieke zang en daarom zijn de stemtechnieken ook anders. Daar gaan we mee aan de slag. Interpretatie heeft betrekking op de manier waarop je omgaat met de muziek. Hoe breng je de tekst over, hoe leg je emotie in je stem? Hoe zorg je ervoor dat het “echt” klinkt wat je zingt? Verder komen onderwerpen als presentatie en creativiteit (zoals bijvoorbeeld improvisatie) aan bod.

Eigen inbreng

Het kan zijn dat jij een bepaalde concrete wens of vraag hebt en daar speel ik dan op in; ik vind de inbreng van jou als leerling heel belangrijk. Deels bepaal jij dus de inhoud van je lessen. Dit geldt ook voor de liedjes. Samen kunnen we het repertoire bepalen. Alles gaat in overleg.

Voorwaarden

Je kunt zanglessen nemen vanaf de leeftijd van ongeveer 10 jaar. Het is niet vereist om noten te kunnen lezen; het is veel belangrijker dat je gek op zingen bent!

Over de docent

Margreeth van Spall is bevoegd zangdocent lichte muziek en afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Ze is ook actief als zangeres en zangles geven is haar tweede passie. Je bent dus van harte welkom. Als je vragen hebt kun je Margreeth (altijd vrijblijvend) mailen: mvanspall@icloud.com

Je kunt ook haar website bezoeken, daar staan foto’s en filmpjes op en je kunt luisteren naar haar muziek.

www.margreethvanspall.nl