© Pim van der Maden

Muziekschool Urk krijgt een mooie, nieuwe toekomst. Cultuurbedrijf Noordoostpolder neemt een coördinerende, ondersteunende en faciliterende rol op zich wat betreft het muziek- en dansaanbod op Urk. Vandaag is de gemeente Urk een samenwerking aangegaan met Cultuurbedrijf NOP.

 

"Wij zijn blij met deze oplossing. Als gemeentebestuur willen we graag dat zo veel mogelijk kinderen en volwassenen gebruik kunnen maken van een breed en gevarieerd cultuuraanbod op Urk. We hebben een sterke partner gevonden die dit mogelijk maakt," vertelt wethouder Freek Brouwer.

 

Nadat Anja Boons eind vorig jaar de leiding en exploitatie van de muziekschool opgaf, hebben de docenten de muziek activiteiten voortgezet. Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder zal voor hen een coördinerende, ondersteunende en faciliterende rol in de muziekschool vervullen. Daarnaast is er sinds september de musicalschool Light Up gevestigd.

 

Muziekschool Urk is gevestigd in het Kindcentrum op Urk. Er worden verschillende muzieklessen gegeven en ook wordt er weer gestart met balletlessen. De muziekschool verzorgt daarnaast in het kader van Culturele Haven op de basisscholen muzieklessen en Vrijdag Blijdag en Vrijdag Podiumdag in de bibliotheek.

 

Het aanbod van de muziekschool wordt de komende jaren verder uitgebreid, zegt wethouder Brouwer. Er zal een grotere verscheidenheid aan muziek- en danslessen worden aangeboden. Ook zal de samenwerking tussen Urk en de Noordoostpolder worden geïntensiveerd in de vorm van gezamenlijke activiteiten zoals optredens.