Op vrijdag 18 mei traden twee musicalgroepen van Muziekschool Urk op in het Berechja college op Urk. De ruim 50 kinderen, verdeeld over twee groepen, de Stars en de Junioren, voerden gezamenlijk de door Christianne Kapitein speciaal voor deze groep geschreven musical ‘Annie en Jannie’ op.


De jonge spelers varieerden in leeftijd, maar de jongste is nog maar vijf jaar. De meeste van deze leerlingen zitten voor het eerste jaar op musicalles. Afgelopen jaar hebben zij de basiscursus‘drama, zang en dans’ gevolgd. Met de musical Annie en Jannie kon iedereen in een vrolijke muzikale zetting laten zien wat er in het afgelopen jaar allemaal is geleerd. Naast de musicalleerlingen traden deze avond ook verschillende dansgroepen op, twee klassiek ballet groepen, twee jazz dance groepen en een kleutergroep. Dansten de dansgroepen vorig jaar nog in de pauze van de musical Sound of Music, dit jaar vonden de gezamenlijke dans- en musicaldocenten dat zowel de beginnende musicalgroepen als de dansgroepen een eigen showavond verdienden.


Dat dit een goede keuze is geweest, bleek wel uit het enthousiasme van de spelers. Het plezier en de inzet spatte ervan af. Het in grote aantallen opgekomen publiek kreeg een wervelende avond gepresenteerd en iedereen ging met een trots gevoel naar huis.


Wil jij volgend jaar ook dansen of musical gaan spelen? Meld je dan nu alvast aan. Let op de speciale actie op onze website www.muziekschoolurk.nl Voor info kunt u terecht op 06-29043078 of info@muziekschoolurk.nl