• Viool leren spelen?

De Viool is heel veelzijdig en één van de meest populaire instrumenten binnen de klassieke wereld en steeds vaker is dit instrument ook te horen in de popwereld; denk bijvoorbeeld eens aan de Nederlandse band; "Son Mieux". Er is ontzettend veel mooie muziek geschreven voor de viool, je kan de viool bespelen als solo-instrument maar dus ook in een orkest, een popband en in ensembles. 

 

Je kunt de vioollessen al volgen vanaf vier jaar. En niet alleen kinderen, ook op latere leeftijd kun je beginnen met het leren van dit prachtige instrument. Het is nooit te laat om te beginnen!

Anna Badalian begon met vioolspelen op vierjaarige leeftijd, toen ze zes jaar was ze gaf eerste solo optreden. Sindsdien heeft Anna jaarlijks solo optredens gehad. In 1996 trad zij voor het eerst op met orkest. In 2001 ging Anna viool studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze in 2006 afstudeerde als docerent musicus. In 2009 afgestudeerd Messiaen Academy (master opleiding) in Zwolle bij Tinta von Altenstadt. Vanaf 2010 t/m 2013 volgde Anna lessen bij Gordan Nikolic (artiestiek leader van Nederlands Kamerorkest).

Anna geeft vioollessen voor kinderen en volwassenen, alle leeftijden, individuele lessen en ook veel duo- en triolessen en natuurlijk groepslessen. Daarnaast speelt zij regelmatig concerten met eigen strijkkwartet, solo concerten en speelt regelmatig in orkesten.